Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2004

Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 1,5 kg aardappelen

  • zout

  • 200 g ontbijtspek, in dunne plakjes

  • 25 g boter

  • 600 g andijvie

  • circa 2,5 dl volle melk

  • 2 eetlepels groene pesto

  • 2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes

  • 12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden

  • 4 plakken zachte geitekaas a 75 g

  • 6 walnoten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en breng deze in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. Snijd ondertussen het spek in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekepan en bak het ontbijtspek knapperig bruin. Maak de andijvie schoon en was deze. Snijd de andijvie in repen van 1 cm. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitekaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder een hete grill.

Serveertip

Bron: Thegreenery

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Annejuul avatar
Annejuul 19-09-2012

Gisteren gemaakt. Het was NIET lekker! We hebben helaas niet van de maaltijd genoten. De smaak van olijven en gedroogde tomaatjes passen totaal niet bij de stamppot. Hoogstens is de pesto door de puree een blijvertje, maar nee, wij houden het bij ons oude recept.

soepanne avatar
soepanne 11-06-2009

Wat een heerlijke variant op onze hollandse andijviestamppot. Omdat de kinderen geen olijven lusten, heb ik die weggelaten. Dan nog was hij erg lekker.

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 11-02-2009

Hoi. Neem dit recept van je mee.Het is koud genoeg om ervan te genieten. Bedankt en groetjes,Lut.

omalidy avatar
omalidy 08-02-2005

Wat is ie toch lekker; toch maar weer eens gegeten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten