Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg aardappelen
zout
200 g ontbijtspek, in dunne plakjes
25 g boter
600 g andijvie
circa 2,5 dl volle melk
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes
12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden
4 plakken zachte geitekaas a 75 g
6 walnoten
Voorbereiding
Schil de aardappelen en breng deze in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. Snijd ondertussen het spek in reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekepan en bak het ontbijtspek knapperig bruin. Maak de andijvie schoon en was deze. Snijd de andijvie in repen van 1 cm. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitekaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder een hete grill.
Serveertip
Bron: Thegreenery