1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Andijvie
  5. Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2004

Ingrediënten 4 personen



1,5 kg aardappelen
zout
200 g ontbijtspek, in dunne plakjes
25 g boter
600 g andijvie
circa 2,5 dl volle melk
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes
12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden
4 plakken zachte geitekaas a 75 g
6 walnoten



Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en breng deze in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar. Snijd ondertussen het spek in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekepan en bak het ontbijtspek knapperig bruin. Maak de andijvie schoon en was deze. Snijd de andijvie in repen van 1 cm. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitekaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder een hete grill.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bron: Thegreenery



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top