Gebakken tilapia met warme broccolisalade

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Tilapia komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika en het Midden Oosten. Veel Indische Nederlanders kennen de tilapia uit de koloniale tijd. Belgen kennen de vis uit de tijd dat Kongo bij Belgie hoorde. De vis wordt dan ook op bescheiden schaal in Belgie en Nederland gekweekt. Het overgrote deel van het aanbod komt nog wel rechtstreeks uit Afrika. Na filering is de vis binnen 24 uur in Europa, versheid is gegarandeerd. Tilapia is een vis die zowel in zoet, zout als brak water kan leven en veel weg heeft van de baars

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 tilapiafilets van ca. 125 gr.
  • 1 ei
  • 300 gr. broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 2 zoetzure
    augurken
  • sap van 1 citroen
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper
  • 6 eetl. volkorenmeel
    of bloem
  • 1 volle eetl. chilipoeder
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Kook het ei in circa 10 minuten hard.
    Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

    Kook de broccoliroosjes en -blokjes, in een pan met weinig water en wat zout, in circa 4
    minuten beetgaar.
    Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in stukjes.
    Pel het
    ei en prak het, in een schaal, fijn.
    Voeg het citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en
    roer alles tot een dressing.
    Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Schep de broccoli,
    bosui en augurk erdoor.

    Bereidingswijze

    Roer, in een diep bord, het volkorenmeel met zout, peper en chilipoeder door elkaar.
    Druk
    de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
    Verhit de rest van de olijfolie in een
    koekenpan en bak de tilapiafilets op matig hoog vuur, in ongeveer 10 minuten, gaar en
    goudbruin.
    Leg de gebakken tilapiafilets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast.

    Serveertip

    Lekker met gekookte krieltjes.
    Eet smakelijk !

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Doorsturen

    Home Recepten