1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Varkenshaas
  6. Pittige, honing zoete varkenshaas met colombiaanse rijst

Pittige, honing zoete varkenshaas met colombiaanse rijst

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2004

Ingrediënten 4 personen


1 pak lassie pandan rijst
2 grote varkenshazen of 4 kophaasjes
2 grote uien
8 eetlepels ketjap manis
4 eetlepel honing
1,5 theelepeltje sambal oeloek
1 klein blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree
2 teentjes knoflook
evt 400gr. groente


Verder heb je nodig


Koeken- of hapjespan


Gecaramelliseerde honing zoete en pittige varkenshaas (kan ook met kipfilet). Geserveerd met colombiaanse plakrijst en gekookte groene groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uitjes fijn snipperen

Bereidingswijze

Eerst de Marinade:
Doe ketjap manis, sambal oeloek, blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree, de honing en de uitgeperste teentjes knoflook in een hoge schaal.
Snij de hazen in schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik. Peper en zout erop. Leg deze in de marinade. Dit hoef niet uren van te voren! 10 min is al ok.

Dan de rijst maken. neem een eetlepel van de gesnipperde uitjes. Zet pan op groot vuur met een eetlepel olie erin. Fruit de uitjes. Wanneer deze goudbruin worden de rijst erbij doen en deze meebakken. Ongeveer vijf keer goed doorroeren en dan afblussen met water. De verhouding rijst en water in de pan moet 2 staat tot 3 zijn. Nog een keer goed doorroeren en vuur op klein zetten. Zachtjes laten doorkoken NIET ROEREN totdat de rijst is drooggekookt. Dit kun je checken door met de lepel even door de rijst te prikken en op de bodem te kijken. Is 't droog dan vuur uit en laatste keer doorroeren. Deksel erop om verder te laten rijsen. Je colombiaanse plakrijst is bijna klaar.

Indien groente wordt gewenst bij het menu deze nu op het vuur zetten!

Daarna is de varkenshaas klaar om gebakken te worden. Neem een grote koeken-of hapjespan. op groot vuur zetten met een eetlepel olie en 25 gram margarine erin. fruit de rest van de uitjes totdat ze gazig en goudbruin worden. Op dat moment de vankenshaasstukjes op de uitjes leggen. De overgebleven marinade nog niet allemaal toevoegen.
Vlees en uitjes hard laten bakken. De honing moet gaan carameliseren. Blijf dus op hoog vuur bakken en draai de stukjes vlees af en toe om. Je moet erbijblijven! Het is goed als het vlees flink bruin wordt. Zelfs bijna zwart. Dan is de honing aan het carameliseren. Als dit punt bereikt is kun je de rest van de marinade toevoegen samen met een beetje water. Nog 5 minuten laten koken op zacht vuur. KLaar! De rijst is nu ook klaar om te worden geserveerd.

Serveertip

Lekker met groene gekookte groente zoals broccoli, snijboonjes etc.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulsiv


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulsiv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top