1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chili Con Carne

Chili Con Carne

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-08-2004

Ingrediënten 4 personen


1 bl rode kidneybonen in chilisaus.

1 bl kidneybonen.

klein blikje mais.

1 bl gepelde tomaten.

1 vleesbouillontablet.

1 klein blikje tomatenpuree.

1 grote ui.

2 grote preien.

1 bakje champignons.

1 rode paprika.

200 gr snijbonen.

4 tenen knoflook.

1 eetl paprikapoeder.

scheutje Worchestersaus.

gemalen peper.

1 eetl Ajvar sambal.(recept staat bij mijn recepten)

1 doosje kruidenkaas (Aldi)of Boursin

1/2 tl Djintan.

1 eetl gedr oregano.

1 scheutje gembersiroop.

2 eetl gedr bieslook.

wat aromapoeder met tuinkruiden.

wat vloeibare boter.(om te bakken.)

3oo gr rundergehakt.

Oude geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Wok of braadpan.

houten pollepel.

scherp mesje.

snijplankje.

vergiet

blikopener.

knoflookpers.




Mijn eigen verrukkelijke variant op Chili Con Carne.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui.

Snij de champignons in plakjes.

Snij de prei in dunne ringetjes en was ze.

Maak het blik kidneybonen zonder de chilisaus en de mais open en laat ze in een vergiet uitlekken.

Snij de rode paprika in blokjes.

Maak het blik gepelde tomaten open en doe dit in een schaal.

Mix even met de staafmixer de tomaten fijn.

Maak ook alvast het blikje tomatenpuree en de kidneybonen in Chilisaus open.

Haal de schilletjes alvast van de knoflook.

Snij de snijbonen in mooie ruitjes.

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en fruit hier de ui even in aan.

Doe de gehakt erbij en zodra het is geruld dan de champingnons even meebakken en de knoflooktenen en de verkruimelde bouillontablet erbij.

Dan de prei en rode paprika en snijbonen erbij en even mee laten pruttelen.

Dan de overige ingredienten behalve de gedroogde bieslook en de kruidenkaas erbij.

Laat dit alles zo`n 15 minuten zachtjes pruttelen .

Roer dan de kruidenkaas en de bieslook erbij en laat dit even smelten.

Eventueel nog op smaak brengen met wat gemalen peper en aromapoeder met tuinkruiden.

Serveertip

Wij strooien er de oude geraspte kaas over en doen er nog wat Ajvar-sambal bij.

En we eten er zoetzure komkommer-salade of een groene salade bij.

En natuurlijk een glas koele witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top