Per persoon een a twee stronkjes witlof. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel.
Verder heb je nog nodig: een pakje schouderham, dunne plakjes en ongeveer een grote plak gesneden jonge kaas per stronk.
Ovenschaal, appelboor, keukenpapier
Mmmmmmmmmmm
Zet een pan met water op het vuur totdat het kookt.
Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden.
Snijdt met een appelboor het binnenste uit de stronken witlof, dit is namelijk het bitterste gedeelte. Doe de witlof in het kokende water voor ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan en dep droog met keukenpapier. Draai nu om elke stronk een of twee plakken ham en daaromheen een of twee plakken kaas. Leg de omwikkelde stronken in een ovenschaal en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Klaar....
Lekker met parijse aardappeltjes of gekookte aardappeltjes.
missvis68 14-02-2011
Dank je wel voor dit ouderwets lekkere recept. Was één van de weinige recepten hier op smulweb, die gewoon ouderwets waren, dus niet met al die extra``s erbij. Kan wel lekker zijn, maar hier is het nog het lekkerst gegeten met alleen ham en kaas Dank je wel voor dit simpele oerhollandse recept
schumi2 18-12-2008
heerlijk
hilde21 12-10-2008
Een recept is voor mij geslaagd, als je van een ingredient die ik normaal gesproken niet al te graag eet, iets heel lekkers kunt maken! Dankje!
sollie 30-01-2008
Heb je recept meegenomen ga hem zo maken, bedankt groetjes Geertje.
orange9481 27-08-2004
Dit eten we regelmatig en vinden we erg lekker
leuk dat je hem erbij hebt gezet.