1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlof ham kaas
  6. witlof met ham en kaas

witlof met ham en kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2004

Ingrediënten 4 personen


Per persoon een a twee stronkjes witlof. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel.
Verder heb je nog nodig: een pakje schouderham, dunne plakjes en ongeveer een grote plak gesneden jonge kaas per stronk.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, appelboor, keukenpapier


Mmmmmmmmmmm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan met water op het vuur totdat het kookt.
Verwarm de oven voor op ongeveer 150 graden.

Bereidingswijze

Snijdt met een appelboor het binnenste uit de stronken witlof, dit is namelijk het bitterste gedeelte. Doe de witlof in het kokende water voor ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan en dep droog met keukenpapier. Draai nu om elke stronk een of twee plakken ham en daaromheen een of twee plakken kaas. Leg de omwikkelde stronken in een ovenschaal en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Klaar....

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met parijse aardappeltjes of gekookte aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdrheijden


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdrheijden
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top