1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kofte

Kofte

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2004

Ingrediënten


Ingredienten:
500 gram runder of lamsgehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, bosje peterselie, Turkse kofte-kruiden (poeder), zout, peper.
Knoflooksaus:
3 eetlepels boter, 10 teentjes knoflook, 4 eetlepels bloem, ? liter bouillon, ? liter melk, zout, peper.



Lams- of rundergehakt in knoflooksaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks koftepoeder, zout en royaal peper goed met elkaar. Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord. Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en melk erbij. Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen. Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout. Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur. Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana54


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top