
400 gr (risotto) rijst
1 liter water
2 visbouillonblokjes
600 gr verse spinazie
200 gram zachte geitenkaas (in stukjes)
200 gram gerookte zalm (in reepjes)
1 uitje (gesnipperd)
olijfolie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
Maak bouillon met het water en de blokjes.
Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en
toe roeren.
Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de
bouillon toevoegen,
net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes
zalm en de geitenkaas erdoor roeren,
nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
Lekker met gemengde sla.
elisa25 18-09-2017
Erg lekker!
FBonne 13-02-2017
De risotto smaakte prima, bedankt voor het recept. Volgende keer voeg ik nog wat meer spinazie toe, denk ik ;-)
SkysmurfNL 13-08-2016
En bewaard, bedankt. Een beetje machtig is het inderdaad wel, maar toch zitten er eigenlijk niet belachelijk veel calorieën in. De volgende keer probeer ik het waarschijnlijk wel met kruidenbouillon, da's misschien wat minder "vissig" dan visbouillon. Al met al een prima risottorecept.
vonneke07 19-05-2015
Vandaag gemaakt. Heb er nog een teentje knoflook bij gedaan. Het was heerlijk, wel best machtig.
Eetvis 25-08-2014
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.