1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: stormy_girls

  • Vegetarisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2004

Ingrediënten 4 personen


* 1 pak rode linzen (toko) * 1 ui * 1 rood pepertje* stukje winterwortel * 1 teentje knoflook * 1 theelepel kerrie* 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel djahe (toko)* mespunt gemalen kruidnagel * 2 eetlepels fijngeknipte verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt)Het specifieke van dit recept zit hem in de verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt). Gebruik anders korianderpoeder (heet ook wel ketoembar), maar dan krijg je niet die specifieke smaak.


Verder heb je nodig


* Soeppan* Snijplank* Schilmesje* Schaar* Knoflookpers


Pittige Linzensoep met verse koriander

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Snipper de ui en het rode pepertje heel fijn* Snij de wortel in kleine stukjes* Knip de koriander fijn* Pers de knoflook

Bereidingswijze

Zet de linzen plus groente op met een anderhalve liter water en voeg de kruiden (behalve de knoflook!) toe. Laat ze circa een half uur zachtjes koken. Voeg aan het eind de knoflook en de koriander toe.

Serveertip

* Voeg evt. een scheutje citroensap toe (persoonlijk houd ik daar niet zo van)* Pureer de soep voor een glad geheel. Het komt de smaakt te goede (romiger!)* Serveer evt. met grofvolkoren stokbrood.Stukken plat Turks brood kan ook. Maar let op: deze soep vult al aardig van zichzelf!.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stormy_girls
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top