* 1 pak rode linzen (toko) * 1 ui * 1 rood pepertje* stukje winterwortel * 1 teentje knoflook * 1 theelepel kerrie* 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel djahe (toko)* mespunt gemalen kruidnagel * 2 eetlepels fijngeknipte verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt)Het specifieke van dit recept zit hem in de verse koriander (toko, Turkse of grote supermarkt). Gebruik anders korianderpoeder (heet ook wel ketoembar), maar dan krijg je niet die specifieke smaak.
* Soeppan* Snijplank* Schilmesje* Schaar* Knoflookpers
Pittige Linzensoep met verse koriander
* Snipper de ui en het rode pepertje heel fijn* Snij de wortel in kleine stukjes* Knip de koriander fijn* Pers de knoflook
Zet de linzen plus groente op met een anderhalve liter water en voeg de kruiden (behalve de knoflook!) toe. Laat ze circa een half uur zachtjes koken. Voeg aan het eind de knoflook en de koriander toe.
* Voeg evt. een scheutje citroensap toe (persoonlijk houd ik daar niet zo van)* Pureer de soep voor een glad geheel. Het komt de smaakt te goede (romiger!)* Serveer evt. met grofvolkoren stokbrood.Stukken plat Turks brood kan ook. Maar let op: deze soep vult al aardig van zichzelf!.
vier-seizoenen 13-09-2004
heb ik meegenomen bedankt
groetjes Ada
deonart 29-08-2004
bedankt!
Deon