1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Rood gekookt lamsvlees en paddestoelen

Rood gekookt lamsvlees en paddestoelen

Door: orphan

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2004

Ingrediënten 3 personen


250-300 gram lamsfilet**zout**4 of 5 eetlepels Japanse sojasaus**3/4 liter (lams)vleesbouillon, eventueel van tabletten**1 grote gesnipperde ui**40 gram verse gemberwortel, geschild in plakjes gesneden**2 teentjes gesnipperde knoflook**250-300 gram kleine champignons of andere paddestoelen**2 eetlepels droge sherry**2 theelepels maizena**2 eetlepels fijngesneden verse korianderblaadjes**2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten**eventueel 1 mespunt suiker**enkele toeven verse koriander


Verder heb je nodig


Keukenpapier**pan met dikke bodem**zeef**garde**


Dit gerecht hoort thuis in de Chinese keuken. Het werd in de jaren tachtig door Japanse koks in Californie 'geadopteerd', hetgeen leidde tot een opvallend gerecht dat vele malen werd gekopieerd. Men eet er droog gekookte rijst bij.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met twee eetlepels sojasaus. Laat het vlees tenminste tien minuten liggen.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rest van de sojasaus, gemberwortel, ui en knoflook toe. Leg het vlees in het kokende vocht en laat het vlees in ongeveer anderhalf uur zachtjes gaar trekken. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het kookvocht en voeg de schoongemaakte paddestoelen toe. Laat ze tienminuten zachtjes koken. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Laat de bouillon hierna nog zolang koken tot er niet meer dan 2? deciliter is overgebleven. Roer de sherry en maizena tot een glad papje en roer het door de ingedampte bouillon tot een licht gebonden saus is verkregen. Verdeel het vlees in kleine stukjes en schep het met de koriander, paddestoelen en tomaten door de saus. Laat alles door en door warm worden. Proef de saus en voeg naar eigen inzicht en smaak eventueel een beetje toe.

Serveertip

Presentatie: dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Schik er als garnering enkele toeven verse koriander bij. Dien er droog gekookte rijst apart bij op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top