1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin met rozemarijn

Aardappelgratin met rozemarijn

Door: dansmerieke

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2004

Ingrediënten 4 personen


600 gr vastkokende aardappelen - 50 gr boter - 1 eetl versgehakte rozemarijn - 2 teentjes knoflook - 4 sjalotjes - 6 eetl verse room - versgemalen zwarte peper - zout - nootmuskaat


Verder heb je nodig


Magnetron, lage ovenschaal met een diameter van 20 cm.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Doe de boter, rozemarijn, versgeperste knoflook en gehakte sjalotjes in een lage ovenschaal. Laat dit in 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen gaar worden. Maak mooie laagjes van aardappelplakjes in de schaal Giet vervolgens de verse room hierover, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat met de deksel op de schaal op half vermogen nog 12 minuten garen totdat de aardappelplakjes lekker zacht zijn. Schakel eventueel de laatste minuten van de bereidingstijd de magnetrongrill in zodat de aardappelgratin een mooi bruin kleurtje krijgt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dansmerieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top