kruidenpolenta
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Dit is een bewerkelijk recept, maar erg gezond, voedzaam, slank en ERG lekker! Bovendien is het geschikt voor een vegetarische maaltijd.
Ingrediënten 6 recipe.people
300 gram polenta (maismeel),1,5 liter groentebouillon,
200 gram fetakaas,
uienpoeder.
peper
verse tuinkruiden naar smaak (ik heb zelf gebruikt: basilicum, lavas en zevenblad)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 956,84 kcal |
Koolhydraten | 78,06 g |
Eiwitten | 28,56 g |
Vetten | 52,17 g |
Benodigdheden
Grote pan,houten lepel,
snijplank.
Voorbereiding
Was de kruiden en hak ze fijn.
Snij de feta in kleine blokjes.
Maak de bouillon.
Bereidingswijze
Als de bouillon kookt,zet dan het vuur laag en roer beetje bij beetje de polenta erdoor. Roer in een richting. Blijf de pap roeren tijdens de kooktijd (ongeveer 40 minuten).Wanneer de polenta loslaat van de pan, is hij gaar. Roer aan het einde van de kooktijd de feta door de polenta en laat het wat smelten. Voeg nu de peper, uienpoeder en kruiden erdoor. Stort de polenta op een vochtig gemaakte snijplank, maak hem vlak en bedek met folie. Laat de polenta afkoelen. Met deze basis kun je heel veel kanten op. Zelf vind ik het lekker om de polenta in stukken te snijden en deze knapperig te bakken in wat olijfolie, maar je kunt hem ook in de oven gratineren.
Serveertip
Lekker met een salade of gegrilde groenten!