Frikadel pan van Winny Fred (Indische gehakt uit de oven)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-08-2004

Ook dit gerecht komt uit de kookmap van mijn moeder. Hierin gebruikt ze vlees die ze zelf maalde. Rundvlees en mager varkensvlees. Als ze gehakt koopt is dat rundergehakt, maar velen gebruiken half om half gehakt. Dit is natuurlijk vaak wel wat vetter.

Deel dit recept

Ingrediënten
750g rundergehakt, 2 a 3 aardappelen, gebakken uien of heel fijn gesneden ui, 1 teen geperste knoflook, peper, nootmuskaat, beetje kruidnagel, zout, Kikoman (ketjap asin) of maggi, citroensap, 1 ei, 1/2 eetl gembersiroop, 1 kopje warm water, 3 eetl ketjap manis (kagitiga), maggi en beetje citroensap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de aardappelen in schil. Schil het en prak het.

Meng het kopje water met ketjap manis, maggi en citroensap.

Bereidingswijze

Meng het rundergehakt, aardappelen, uien, knoflook, peper, zout, nootmuskaat, kruidnagel, kikoman, citroensap, ei en gambersiroop. Doe dit in een vuurvaste schotel met een kleitje boter.
Bak dit 20 minuten in een hete oven.

Doe dan ketjap watermengsel erover heen. Zet het nog 15 minuten terug in de hete oven.

Laatste reacties

michelle68 avatar
michelle68 16-01-2012

ja, je eet er zoete taugé bij

nlbetly72 avatar
nlbetly72 30-12-2009

Ik ga het ook proberen, het klinkt erg lekker. Maar eet je er dan verder nog wat bij van groenten of zo?

kicuis avatar
kicuis 13-02-2008

mijn moeder maakte dit ongeveer op de zelfde manier. Ze had het voor me opgeschreven, ben het echter kwijtgeraakt. Hartelijk dank! Ineke

quiltje avatar
quiltje 02-01-2005

Bedankt voor dit, volgens mij, lekkere recept. Ik wil het snel een keer maken. Groetjes, Ank.

marianneoud avatar
marianneoud 17-12-2004

Klinkt goed Neem je recept mee Dank Marianne Oud

tropenkolder avatar
tropenkolder 01-09-2004

Altijd lekker - Lidy

peggy2 avatar
peggy2 25-08-2004

Ik heb het vanmiddag toch maar gemaakt, ik kon het niet laten. Om een beetje feel voor de verhoudingen in de smaakmakers te krijgen heb ik het voor deze eerste keer in een kleine versie gemaakt (half pondje gehakt). En het is nu koud en erg lekker!

peggy2 avatar
peggy2 25-08-2004

Inge, ik zag net je berichtje en zie tot mijn verrassing dat je het recept al hebt geplaatst. Het staat gelijk favoriet bij mij, en helaas moet ik vanavond uit eten (haha) maar ik ga het zo snel mogelijk maken! Dit lijkt precies wat ik zocht en met ingredienten die ik waarempel nog heb ook. Dank je wel en ik laat je zeker weten hoe het smaakte! Linda

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten