Bladerdeeghapje met ham en roomkaas
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje!
Ingrediënten 6 recipe.people
6 plakjes diepvries bladerdeeg - kleine ui - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 100 gram gekookte achterham - 1 ei - 100 gr roomkaas - zout, peper - mespunt kerriepoeder - 40 gr geraspte jong belegen kaas - paprikapoederVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 228,37 kcal |
Koolhydraten | 15,71 g |
Eiwitten | 9,84 g |
Vetten | 13,26 g |
Benodigdheden
bakplaat eventueel bekleed met bakpapierVoorbereiding
Bladerdeeg ontdooien. Ui heel fijn snipperen. Ei loskloppen. Ham fijnsnijden. Uisnippers, peterselie, hamsnippers, ei en roomkaas goed vermengen. Op smaak maken met zout, peper en wat kerriepoeder.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Randjes van de plakjes bladerdeeg iets naar binnen omvouwen. Roomkaasmengsel over de plakjes verdelen en bestrooien met de geraspte kaas en wat paprikapoeder. In het midden van de oven 12-15 minuten bakken.
Serveertip
Lekker bij de lunch, maar ook heerlijk als borrelhapje.