1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Artisjokken met vinaigrette

Artisjokken met vinaigrette

Door: mirjamkuhlmann

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2004

Ingrediënten 4 personen


Voorgerecht (4 personen):

4 grote artisjokken,
3 el azijn,
zout,

voor de vinaigrette (geen honing/suiker/zoetstof toevoegen want dat is echt niet lekker):

2 el rode wijnazijn,
2 tl mosterd,
zout, peper,
6 el olijfolie (een goede > extra vierge),


Verder heb je nodig


Grote pan


Een heerlijk puur voorgerecht zonder al te veel poespas. De saus niet aanpassen want is zo super!
Van grote artisjokken eet je alleen de bodem en het zachte stukje van de blaadjes.
Verrukkelijk!!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de steel van de artisjokken en verwijder lelijke blaadjes.

Bereidingswijze

1. Kook de artisjokken in ruim kokend water (ze moeten onderstaan) met azijn(gewone) en zout in 30-40 minuten gaar. Leg tijdens het koken een diep bord op de artisjokken, anders gaan ze drijven.

2. De artisjokken zijn gaar als de blaadjes makkelijk loslaten. Laat ze goed uitlekken en serveer ze lauwwarm of koud met de dressing (vinaigrette). Roer voor de vinaigrette alle ingredienten door elkaar.

3. Artisjokken eten:
Trek de blaadjes uit de artisjok, haal het zachte gedeelte van de blaatjes door de vinaigrette en eet dat op. Zijn alle blaadjes op? Verwijder dan eerst het hooi(deze kun je makkelijk met de hand optillen) en eet vervolgens de bodem met vinaigrette op.

Serveertip

Afgekoeld op diep bord en voor het afval een extra bordje ernaast.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjamkuhlmann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top