1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Pesto
  5. Aardappelgratin met ui, pesto en creme-fraichesaus

Aardappelgratin met ui, pesto en creme-fraichesaus

Door: stuba

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2004

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olijfolie
2 uien in ringen
100gr rode pesto
1 doosje maggi creme fraiche saus
25gr boter
2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes a 450gram
100gr geraspte jong belegen kaas



Aardappelgratin met ui, pesto en creme fraiche saus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui mooi bruin. Roer de pesto erdoor.
Bereid de creme fraiche saus met de boter volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de aardappelen erdoor. Doe 1/3 van het aardapelmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het uimengsel en herhaal dit. Dek het geheel af met de rest van het aardappelmengsel en strooi de kaas erover. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200graden in 30minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met gebakken varkensvlees en sperziebonen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top