3 bosuitjes, 400 gr. kpfilet (in blokjes), 1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. medium dry sherry, 3 e.l. suiker, 1 e.l. geroosterde sesamzaadjes, 2 th.l.sinaasappelschil (vers geraspt), zwarte peper, 3-4 e.l. sesamolie,
16 satestokjes
grillpan
Borrelspiesjes uit de AH reeks "Buffetten & Borrelhapjes". 16 stuks
Satestokjes ca. 10 min. in bakje koud water leggen. Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm. snijden. De kip in blokjes snijden.
Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken. In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen. In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen. Grillpan voorverwarmen tot deze gloeiend heet is. Speisjes bestrijken met olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren. Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje. Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel. direct serveren.