1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Door: snowwhitec

  • Japans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-08-2004

Ingrediënten


3 bosuitjes, 400 gr. kpfilet (in blokjes), 1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. medium dry sherry, 3 e.l. suiker, 1 e.l. geroosterde sesamzaadjes, 2 th.l.sinaasappelschil (vers geraspt), zwarte peper, 3-4 e.l. sesamolie,


Verder heb je nodig


16 satestokjes
grillpan


Borrelspiesjes uit de AH reeks "Buffetten & Borrelhapjes". 16 stuks

Ontdek meer:

Voorbereiding

Satestokjes ca. 10 min. in bakje koud water leggen. Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm. snijden. De kip in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken. In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen. In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen. Grillpan voorverwarmen tot deze gloeiend heet is. Speisjes bestrijken met olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren. Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje. Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel. direct serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snowwhitec
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top