thaise varkenshaas

  • Thais,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-08-2004

thaise pikante varkenshas met boontjes en prei

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. varkenshaas,
2 teentjes knoflook,
1 klein stukje rode peper,
4 eetl. zonnebloemolie,
2 eetl. fijngehakte basilicum,
200 gr. geschaafde snijbonen,
150 gr. gesneden prei,
2 eetl. citroensap,
1 dl. slagroom of dikke kokosmelk,
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

snijd het vlees in blokjes van ca. 1? cm. pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn. verhit 1 eetl. olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin de knoflook en rode peper 2 min. voeg de basilicum en een snufje zout toe. schep het mengsel uit de pan. verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de blokjes vlees 2 min. op hoog vuur. voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 min. mee. roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 min. pruttelen. op smaak brengen met peper en zout.

Serveertip

lekker met rijst of mihoen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten