1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang van Winny Fred

Rendang van Winny Fred

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2004

Ingrediënten


Voor meer dan zes personen: 1 kilo sucadelappen, 2 uien (fijn gesneden), 2 knoflook (fijn gesneden), 5 eetl zonnebloem olie, 1tl ketoembar, 1/2 tl djinten, 2 schijfjes laos, 1 tl koenjit, stukje gember, sambal, 6 kemiri's, trassi, zout, suiker, asem, 6 kopjes santen, 10 cm sereh, 2 salamblaadjes, 2 djeroek poeroet blaadjes.



Ook weer een heerlijk Indonesisch recept van mijn moeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kemirie roosteren en fijnwrijven. sucadelapjes in blokjes of platte stukjes snijden.
Ketoembar, djinten, laos, koenjit, gember, sambal of lombok, kemiries en trassi fijnstampen.

Bereidingswijze

Uien bakken in de olie, knoflook toevoegen en even later de blokjes vlees. Doe de fijngestampte kruiden mengsel erbij. Daarna de zout, suiker, asam, santen, sereh, salambladen en de djeroek poeroet blaadjes. Zorg dat het niet droogkookt, dus blijf veel roeren.

Eventueel cocos droog lichtbruin roosteren en door het mengsel heen halen.

Serveertip

Heerlijk bij rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top