Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Tiramonchou Cake

Tiramonchou Cake

Door: gejohn

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2004

Ingrediënten


*3 bl. gelatine *200 gr. Monchou *1 dl. koffielikeur *125 ml. slagroom *75 gr. basterdsuiker *2 dl. hete koffie *1 pak lange vingers *1 el. cacaopoeder.


Verder heb je nodig


Cakevorm


Lekkere cake die niet in de oven hoeft

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vet een cakevorm in met olie. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Klop de Monchou met een Mixer los en voeg de suiker toe. Sla in een andere kom de slagroom stijf. Knijp de gelatine uit en los deze op in de helft van de hete koffie. Roer hier de koffielikeur door. Meng dit door de Monchou en spatel er vervolgens de slagroom door. Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm. Verdeel er 1/3 deel van het Momchou mengsel over. Herhaal dit nog twee keer. Plaats de cake tenminste 3 uur in de koelkast. Haal de cake uit de vorm en bestrooi het met cacaopoeder.

Serveertip

Lekker bij een kop koffie en een glaasje tia maria. Bron: MonChou



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gejohn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top