1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Basbousa

Basbousa

  • Arabisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2004
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten


Basbousa is een Egyptische cake, overgoten met een lekkere, zoete suikerstroop. De ingredienten voor deze cake zijn ook hier heel gemakkelijk te verkrijgen.

- 300 gram griesmeel
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 150 gram boter
- 150 gram Bulgaarse, Griekse of Turkse yoghurt
- 1 zakje blanke amandelen
- 100 gram suiker
- 2 dl water
- 1 theelepel citroensap


Verder heb je nodig


Kom, bakblik, steelpannetje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Meng in een kom de ingredienten voor de cake door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag ca. 15 minuten.

Bereidingswijze

Haal de cake uit de oven en verdeel de amandelen over de cake en druk ze licht aan. Bak de cake nog ca. 30 minuten en laat het iets afkoelen.
Breng intussen voor de suikerstroop de ingredienten in een pannetje aan de kook en laat het inkoken en afkoelen. Schenk de suikerstroop langzaam over de cake en laat het intrekken (de cake moet verzadigd zijn met stroop, niet doorweekt).

Serveertip

Serveer de cake met geklopte room en gekruide zuidvruchten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top