1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gebakken heilbot met een warme salade van rode uien

Gebakken heilbot met een warme salade van rode uien

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2004

Ingrediënten 4 personen


4 heilbotsteaks a 175 gr 1 tl olijfolie ? tl maizena (bloem) gemengd met 2 tl koud water 2 el versbieslook, fijngeknipt ter garnering zout en peper SALADE 2 rode uien 6 sjalotjes 1 el citroensap 2 tl olijfolie 2 el rodenwijnazijn 2 tl fijne suiker 1.5 dl verse visbouillon.



OVER DIT RECEPT HOEF IK ECHT NIETS TE ZEGGEN!!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schild voor de salade de uien en sjalotjes en snijd deze in halve ringen. Meng de uien en sjalotjes in een kom met het citroensap. verhit de olie in een pan en fruit de uien en sjalotten in 3 tot 4 minuten zachtjes, Voeg de azijn en de suiker toe en laat het geheel nog 2 minuten op hoog vuur koken. Voeg de bouillon en zout en peper toe. Breng de bouillon en zout en peper toe. Breng de bouillon aan de kok en laat deze 8 tot 9 minuten sudderen totdat de saus ingedikt is. Bestrijk een grillpan met olie en zet het vuur hoog. Leg de steaks in de pan en schroei ze dicht. Zet het vuur zachter en bak de vis nog 4 minuten. Draai de steaks om en bak ze nog 4 tot 5 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. > Roer de maizena door de uiensaus en verwarm deze totdat de saus dikker is geworden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de uiensalade op een warm bord en leg de heilbot erbovenop, Garneer de vis et bieslook en peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top