spanakopitta

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2004

Spinazie en feta in deeg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 plakjes bladerdeeg, 1kg spinazie,
4 uien,olijfolie, 4 eieren 4 takjes peterselie, 4 takjes munt, 400 gram feta
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm, bloem, deegroler

Bereidingswijze

Ontdooi de bladerdeeg, was de spinazie en hak deze heel fijn. goed uit laten lekken in een vergiet daarna goed uitknijpen. snipper de uitjes bak de uien in de olijf olie glazig. klop de eiren los houd wat achter voor het besrijken van de taart.
was de peterselie en de munt en hak ze fijn
verkruimel de feta en meng dit met de spinazie ui en de kruiden. verwarm de oven voor op 220c. bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de bladerdeeg uit die je op 2 stapeltjes van 5 hebt gelegd maak er 2 deeg lappen van ter grote van de sprinvorm. vet de vorm in en bekleed deze met een deeg lapverdeel de vulling over de boem en leg de tweede deeg lap op de vulling. bestrijk de taart met de rest van het losgeklopte ei bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 min gaar.

Serveertip

lekker met een tomaten salade
met dank aan super de boer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten