Frans stoofpotje

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-08-2004
  • Frans stoofpotje

    Frans stoofpotje

    Frans stoofpotje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr rundersudder lappen
250 cc rode wijn
1 rode paprika
1 bakje champignons
2 flinke uien
2 tenen of 2 theelepels knoflook poeder
2 eetlepels provencaalse kruiden.(silvo)
2 theelepels zout
2 theelepels sambal
1.5 kg aard voor aardpuree
of voor vier personen rijst.aarappelzetmeel naar je eigen smaak hoe dik je de saus wilt
olijf olie
250cc water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote braadpan

Voorbereiding

snijd de sudderlappen in kleine stukken en braad ze aan in de olie laat ze daarna zo'n 2.5 uur in water stoven.
snijd de ui en de paprika in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm
pers de knoflook
houd de zout de sambal en de knoflook bij de hand
snijd de chapignons in schijfjes

Bereidingswijze

als het vlees gaar is na ongeveer 2uur doe je alle ui paprika, champignons sambal zout en de wijn erbij
dit moet nog 3 kwartier laten stoven
ondertussen de aard. schillen, koken en pureren.
of rijst koken.

Serveertip

lekker in de winter of voor een groot gezelschap, een salade erbij maakt het lekker fris
en natuurlijk hoort hier een rode huiswijn bij.
Tip! U kunt als u niet alle kruiden zelf wilt toevoegen ook een zakje fransstoofpotje van knor gebruiken . maar zelf maken is veel lekkerder

Laatste reacties

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 15-05-2005

in een woord heerlijk groetjes lucy

anna_c_l avatar
anna_c_l 01-01-2005

lekker na alle liflafjes van de feestdagen. Groetjes, Anna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten