Gevulde varkenshaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2004

Ziet er prachtig uit en is heel gemakkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 Varkenshaas van ca 300g, paar takjes basilicum, 1 t knoflook, 5 gedroogde tomaten op olie, 7 zwarte olijven zonder pit, 2 el geraspte Parmesan, peper, 3 plakken rauwe ham (Parma, Ghanda, wat je maar lekker vindt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Goede koekenpan, paar cocktailprikkers of bindtouw

Voorbereiding

Snijd knoflook, gedroogde tomaten en olijven fijn. Maak er in de vijzel een pasta van en roer de Parmesan erdoor heen.

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in de lengte open. Leg op 1 helft basilicumblaadjes. Leg hierop het tomaten/olijvenmengsel, leg hier weer basilicumblaadjes op.
Vouw de varkenshaas dicht. Wikkel de ham eromheen en steek vast met prikkers of bind dicht met touw.
Braad het vlees goed aan in margarine. Dan op niet al te hoog vuur bijna gaar laten worden.
Vlees uit de pan nemen en onder aluminiumfolie even laten rusten.
Na 10 min het vlees in plakken van 2 cm snijden. Als het nog te roze naar je zin is, even na laten garen in voorverwarmde oven op 175C.

Serveertip

Lekker met pasta en bijv wilde spinazie (roerbakken met knoflook, pijnboompitten en peper uit de molen).

Laatste reacties

heiders avatar
heiders 18-12-2008

Ik heb dit recept gisteravond gemaakt in mijn studentenkeukentje voor mijn familie voor mijn verjaardagsdiner. Iedereen vond het heerlijk. Ik heb in plaats van de haas te garen in de pan, het gelijk na het aanbraden in de oven van 175 graden gegaard voor ongeveer 20 minuten, was perfect rosé en bleef goed sappig. Heb er citroenpasta met courgette en een lekkere salade van rucola en veldsla met kastanjechampignons bij geserveerd. Groetjes, Hidde

anitahengst avatar
anitahengst 06-03-2006

Ik heb je gevulde haasje gisteren gemaakt, hij komt beslist in de top 5 !! Zag er prachtig uit en smaakte zalig. Ik pureer alleen met de staafmixer ipv de vijzel, dat ging wat makkelijker. gr Anita

robinintensief avatar
robinintensief 23-12-2005

Heerlijk! Heb het vorig jaar met Oud en Nieuw gemaakt en ga het nu met Kerst maken. Ziet er prachtig uit! Groetjes, Julia

anneke1001 avatar
anneke1001 19-09-2004

Heerlijk!!! Groetjes Anneke

macdriver avatar
macdriver 16-08-2004

ik neem je recept mee gr Dianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten