1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Scallopine al Limone

Scallopine al Limone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2004

Ingrediënten 4 personen


* 1 citroen
* 6 el olijfolie
* 4 kalfsschnitzels
* 25 g roomboter in blokjes
? zakje verse basilicum fijngehakt


Verder heb je nodig


Plasticfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In diep bord marinade roeren van citroensap en -rasp met 4 el olie. Kalfsschnitzels halveren en tussen 2 stukken plasticfolie met deegroller of platte kant van mes nog platter slaan. Schnitzels in marinade leggen, afdekken met folie en (in koelkast) smaken minstens 1 uur laten intrekken. Vlees tussentijds omdraaien in marinade.

Bereidingswijze

Schnitzels uit marinade nemen en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en schnitzels in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op bord leggen. Marinade door bakvet roeren en aan de kook brengen. Boter en basilicum erdoor roeren. Saus op smaak brengen met peper en zout. Schnitzels in saus leggen en nog 2-3 min. zachtjes verwarmen.

Serveertip

Lekker met speziebonen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rushboy33


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rushboy33
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top