Wortelstamppot

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Je moet het echt proberen, wij zijn er dol op!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. wortelen * 500 gr. aardappelen * 3 fijngesneden uien(grote) * 50 gr. boter * peper,zout,nootmuskaat(naar smaak) * 4 soepl. gehakte peterselie * 2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
dunschiller * roerzeef(passe-vite) * ovenschaal

Voorbereiding

aardappelen en wortelen schoonmaken en schillen,aardappelen in vier en wortelen in stukjes snijden, uien pellen en fijn snijden, goudgeel fruiten, eieren loskloppen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 gr., aardappelen en wortelen samen koken tot ze gaar zijn (ca. 20 min.), afgieten en door een roerzeef halen of fijn stampen. De gefruite uien en boter bij de stamppot doen. De losgeklopte eieren + peper,zout en nootmuskaat en de peterselie toevoegen.
De stamppot in een ingevette ovenschaal doen en enkele nootjes boter er bovenop doen.
In de oven ca. 15 min. bakken.

Serveertip

Lekker met braadworst of gebakken speklapjes!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

johanski50 avatar
johanski50

Doorsturen

Home Recepten