Pompoen, mais en bonen stamppot

  • Vegetarisch
  • 20-30 min.

vegetarisch gerecht;

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 ui (gehakt)
2 a 3 teentjes knoflook (geperst)
1 rode paprika
2 grote tomaten
1 el paprikapoeder
2 el peterselie (eventueel gedroogde)
2 tl oregano
1 el komijn
snuifje zwarte peper
zout & peper
1 kop gedroogde nierboon
4 koppen pompoen (in stukjes)
4 koppen water
1 kop mais (of twee maiskolven)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de nierbonen een nacht weken.
Kook ze de volgende dag gaar.

Bereidingswijze


Voeg er geelwortelpoeder aan toe. Indien je verse mais verkiest, kook of stoom de maiskolven tot de korrels zacht zijn.
Verhit de olie in een grote pot.
Voeg de ajuin, de look en de paprika toe.
Laat 5 minuutjes bakken, al roerend.
Voeg vervolgens de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, oregano, komijn, peper en zout toe en laat even koken, blijf roeren.
Dan mogen de pompoenstukjes en het water erbij, laat sudderen tot de pompoen zacht is.
Meng hier ten slotte de nierbonen en de maiskorrels onder.
Plet de stukjes pompoen plat tegen de binnenwand en meng alles goed.

Serveertip

Serveer de stamppot met quinoa of bruine rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten