Pompoen, mais en bonen stamppot
- Vegetarisch
- 20-30 min.
vegetarisch gerecht;
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1 ui (gehakt)
2 a 3 teentjes knoflook (geperst)
1 rode paprika
2 grote tomaten
1 el paprikapoeder
2 el peterselie (eventueel gedroogde)
2 tl oregano
1 el komijn
snuifje zwarte peper
zout & peper
1 kop gedroogde nierboon
4 koppen pompoen (in stukjes)
4 koppen water
1 kop mais (of twee maiskolven)
Voorbereiding
Laat de nierbonen een nacht weken.
Kook ze de volgende dag gaar.
Bereidingswijze
Voeg er geelwortelpoeder aan toe. Indien je verse mais verkiest, kook of stoom de maiskolven tot de korrels zacht zijn.
Verhit de olie in een grote pot.
Voeg de ajuin, de look en de paprika toe.
Laat 5 minuutjes bakken, al roerend.
Voeg vervolgens de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, oregano, komijn, peper en zout toe en laat even koken, blijf roeren.
Dan mogen de pompoenstukjes en het water erbij, laat sudderen tot de pompoen zacht is.
Meng hier ten slotte de nierbonen en de maiskorrels onder.
Plet de stukjes pompoen plat tegen de binnenwand en meng alles goed.
Serveertip
Serveer de stamppot met quinoa of bruine rijst