Chinese kool stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

voor 4 pers. bereidingstijd 30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg aardappels
zout
peper
nootmuskaat
1dl melk
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Chinese kool
1 zakje nasikruiden
150g spekblokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit. Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper, nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Serveertip

Laat de stampot goed warm worden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten