1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Teriyaki wokschotel

Teriyaki wokschotel

Door: kramer1274

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-08-2004

Ingrediënten 4 personen



1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 300 g A.H)
4 eetlepels Teriyaki marinade (fles a 250 ml)
1 Chinese kool (ca. 600 g)
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 pak Chinese eiermie (250 g)
3 eetlepels zonnebloemolie
75 g gezouten pinda's












Verder heb je nodig


Wok


EEN ECHT MAANDAG RECEPT

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vleesreepjes met 3 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten staan. Kool schoonmaken, in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In wok olie verhitten. Paprika en knoflook ca. 2 minuten roerbakken. Vleesreepjes toevoegen en ca. 3 minuten op hoog vuur bakken. Kool toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade. Garneren met pinda's. Serveren met mie.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top