1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. WALNOOTKOEKJES

WALNOOTKOEKJES

Door: ingridsaida

  • Marokkaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2004

Ingrediënten


Benodigdheden: 1 kg walnoten, 400 gr basterdsuiker, 4 eieren, mespuntje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker voor de garnering


Verder heb je nodig


Bakblik


HEERLIJKE MAROKKAANSE KOEKJES

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De walnoten in de keukenmachine grof malen (heel kort) Alle benodigdheden (behalve de poedersuiker voor de garnering) in een kom met elkaar mengen. Even een halfuurtje laten staan. Bakplaat dekken met bakpapier. Vorm de koekjes, eerst een balletje maken en vervolgens platmaken en de bovenkant met poedersuiker garneren. Niet al te groot want de koekjes zetten wel iets uit.

Bereidingswijze

Ongeveer 20 minuten bakken in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Als de koekjes hun vorm mochten verliezen kun je deze na het afbakken nog bijstellen omdat ze nog zacht zijn. Daarom niet teveel bakpoeder gebruiken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top