hemelse modder (traditioneel)

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2004

Traditioneel hoort er in Hemelse modder geen zaken als vannillevla

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
100 gram melkchocolade
100 gram puurchocolade
30 gram roomboter (zoutvrij)
3 verse eidooiers
2 a 3 eiwit
3 eetlepels basterdsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Eieren scheiden. Boter (op kamertemperatuur) en suiker samenvoegen en goed doorroeren (mixer).Een voor een de eidooiers toevoegen.
Eiwit stijf slaan tot stijve pieken. De chocolade smelten.
Gesmolten chocolade in een keer toevoegen en doorroeren.
Eiwit erdoorheen spatelen.
Min. 4 uur in koelkast laten opstijven.
Het resultaat moet stopverf dik zijn.
Indien te dun volgende keer iets minder eiwit toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten