Crumpets

  • Engels, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
285 ml handwarme melk, 225g meel, 10g zout,
10g suiker, 10g gist
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kommen, zeef, theedoek, lepel, ringen, koekenpan

Bereidingswijze

Meng de gist en suiker en klop er 2 el melk doorheen. Zet 15 minuten op een warme plaats tot het schuimt.
Zeef de meel en het zout in een verwarmde kom en maak een kuil in het midden.
Schenk de gist en de rest van de melk in de kuil. Meng beetje bij beetje de meel door de vloeistof tot een dunne cremige massa is ontstaan.
Dek de kom af met een doek en zet 45 minuten op een warme plek tot het zich heeft verdubbeld.
Lepel 1 el deeg in elke ring, het deeg moet de ring 1 cm vullen.
Bak ca. 5 minuten in een koekenpan tot de bubbles verdwijnen en de onderkant goudbruin is. Verwijder de ringen keer de crumpets om en bak de andere kant goudbruin. .

Serveertip

Toast de crumpets voor gebruik.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten