Ceasar Salade a la Californie

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2004
  • Ceasar Salade a la Californie

    Ceasar Salade a la Californie

    Ceasar Salade a la Californie

P.P. 450 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g gerookte ontbijtspek (of bacon) in plakjes

100 ml olijfolie

3-4 el citroensap

3 el zonnebloemolie

2-3 tl worcestershiresaus

2 sneetjes witbrood

2 teentjes knoflook

2 verse eieren

2 ansjovisfiletjes

1 grote krop bindsla

stukje parmezaanse kaas

zout en peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet

Voorbereiding

De harde stronk van de sla afsnijden, de losse bladeren wassen en in het vergiet uit laten lekken. Ontbijtspek of bacon in reepjes snijden.

Bereidingswijze

In een hete koekenpan op middelhoog vuur de ontbijtspek of baconreepjes uitbakken. Het witbrood in kleine blokjes snijden. Spek uit de pan nemen, de zonnebloemolie erin gieten en daarin de blokjes brood tot krokante croutons bakken. De knoflook pellen, fijnhakken en op het eind kort meebakken.
De eieren 1 minuut (niet langer) in kokend water leggen, met koud water laten schrikken, breken en de nog vrijwel vloeibare inhoud met een lepel naar een kom overbrengen. Met citroensap, olijfolie en worcestershiresaus mixen, zouten en peperen.
De slabladeren overdwars in stroken van 2 cm snijden en mengen met de saus. De ansjovis afspoelen, drogen en klein snijden en samen met de spek en de croutons over de salade strooien. De kaas grof er over heen raspen.

Serveertip

Lekker met vers wit brood.

Laatste reacties

jolandajudith avatar
jolandajudith 15-08-2004

Was een groot succes! Heerlijk, zo op een luie zomeravond met z'n allen smullen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten