1. Home
  2. Recepten
  3. knoflooksoep

knoflooksoep

Door: rinnepin

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2004

Ingrediënten 2 personen


1 bol knoflook, 1 ui, 25 gram bloem, 25 gram boter, 3/4 a 1 liter melk, 2 el tuinkruidenbouillon (of 2 blokjes)


Verder heb je nodig



knoflooksoep
knoflooksoep

Heerlijke soep die door de gepofte knoflook een beetje zoet smaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

Pof de helft van de knoflook in de oven (ong 30 minuten op 220 graden). Niet pellen!!!
De andere helft fijnsnijden. De ui ook fijnsnijden. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg daarna de bloem toe en laat het even bakken (blijven roeren). Knijp nu de gepofte tenen knoflook uit boven dit prutje. Doe de bouillon erbij. Voeg daarna scheutje voor scheutje de melk toe. Niet in 1 keer, anders gaat het klonteren! Nog even door laten koken en klaar is de soep!

Serveertip

Heerlijk met geroosterd brood ingesmeerd met knoflookolie en zout! (olijfolie met een teen fijngehakte knoflook)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rinnepin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top