Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Loempia
  6. loempia

loempia

Door: toorenburg

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2004

Ingrediënten 4 personen


Loempia vellen:
200 gr bloem,
50 gr maizena,
2 eiwitten,
mespuntje zout,
1/2 lt. water.

Voor de vulling:
1 kipfilet,
200 gr. tauge,
klein preitje,
1/2 winterpeen,
1/2 bosje selderij,
2 grote uien,
3 teentjes knoflook,
3 eieren,
1/4 blokje trassie,
zout/peper,
nootmuskaat,
vet-sin,
kippebouillontablet,
olie.


Verder heb je nodig


Pannetje om de kip in te koken,
snijplank, groentemes, koekepan met anti-aanbaklaag, wok


Loempia's gevuld met kip en groenten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Loempiavellen:
Maak een beslag van de meel, maizena, eiwitten en zout. (Zonder klontjes)en bak hele dunne pannekoekjes in de anti-aanbak koekepan. Bak de loempiavellen enkel droog, ze mogen niet verkleuren of bruin worden. Ze zijn goed als ze los laten van de bodem.
Laat de vellen goed afkoelen.

loempiavulling:
Breng een halve liter water aan de kook en voeg de kippebouillontablet toe. Kook dan de kipfilet in de bouillon gaar. Daarna de kipfilet in stukjes snijden of uit elkaar plukken. en op een schaal bewaren.
Snij de ui in halve ringen, pel de knoflook en hak fijn, was de groenten en snij de prei in ringen, de selderij fijn en de winterwortel in reepjes.
Bak van de 3 eieren een dik omelet met peper en zout. Snij deze in reepjes.
Zet alles klaar en maak de wok heet met een beetje olie.

Bereidingswijze

Als de olie heet is in de wok dan voeg je de trassie, knoflook, zout/peper/noot/vet-sin toe. Let op dat de knoflook niet bruin wordt. Het is alleen de bedoeling dat de trassie smelt en daarna voeg je gelijk de uien toe. Temper het vuur en laat de uien bijna zacht worden samen met de wortel.
voeg daarna de prei, selderij, kip, omelet toe en hussel alles door elkaar tot het warm is. Laat vervolgens bijna afkoelen en op het laatst de tauge erdoor omroeren.

Vullen van de vellen:
pak een loempiavel en vul met twee lepels vulling( hangt af van de grote van het vel). Vouw links en rechts de vel over de vulling en dan de boven en onderkant.Maak van bloem en water een dik papje en plak daarmee de vel dicht.

Bakken van de loempia:
Maak de wok schoon en vul met 2 cm olie, laat deze heet worden. Bak de loempia's in de hete olie aan beide kanten bruin. PAS OP, ER KAN VOCHT UIT DE LOEMPIA IN HET HETE VET DRUIPEN EN DAN BEGINT DE OLIE TE SPETTEREN. Hoe beter je de loempia dichtplakt, hoe minder vocht er in het vet druipt. Dit geldt ook voor de vellen, deze moeten wel heel blijven als ze gevuld zijn.

Serveertip

Smaakt heel lekker op ijsbergsla en met een zelfgemaakt loempiasausje.
Eet smakelijk en veel plezier met het maken ervan



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toorenburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top