mini Quiche Lorraines
- Frans, Borrelhapje
- 30-60 min.
Lekker warm borrelhapje!
Ingrediënten
12 plakjes bladerdeeg, 30 gr. gryerekaas geraspt, 15 gr boter. 2 plakjes bacon fijngesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 ei, 09 dl room, 1/4 tl. nootmuskaat.Benodigdheden
Muffinvorm voor 12 stuks.Voorbereiding
Vet de muffinvorm licht in en verwarm de oven voor op 190c. Steek rondjes van ongeveer 8 cm uit het deeg en druk in ieder holte van de muffinvorm 1 rondje goed aan. Verdeel de gruyerekaas gelijkmatig over de rondjes en zet de bakvorm tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast.
Verhit de boter en bak de bacon en de uien 2 - 3 minuten zacht. Laat het mengsel op keukenpapier uitlekken en laat iets afkoelen. Verdeel het daarna over het deeg. Klop in een kom de ei met room nootmuskaat en versgemalen peper en giet dit mengsel vooorzichtig over het baconmengsel.
Bak de quiches in 20 minuten lichtbruin.
Bereidingswijze
Deze quiches zijn perfect voor te bereiden. Kan twee dagen van te voren. Laat ze dan afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Invriezen kan ook!
Voor het opdienen even opwarmen in de oven op 180c!
Serveertip
Dit gerecht gaat perfect bij een hapjes buffet of bij een bruch. Vooral ook omdat het ruim van te voren klaar te maken is!