mini Quiche Lorraines

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2004

Lekker warm borrelhapje!

Deel dit recept

Ingrediënten
12 plakjes bladerdeeg, 30 gr. gryerekaas geraspt, 15 gr boter. 2 plakjes bacon fijngesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 ei, 09 dl room, 1/4 tl. nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm voor 12 stuks.

Voorbereiding

Vet de muffinvorm licht in en verwarm de oven voor op 190c. Steek rondjes van ongeveer 8 cm uit het deeg en druk in ieder holte van de muffinvorm 1 rondje goed aan. Verdeel de gruyerekaas gelijkmatig over de rondjes en zet de bakvorm tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast.

Verhit de boter en bak de bacon en de uien 2 - 3 minuten zacht. Laat het mengsel op keukenpapier uitlekken en laat iets afkoelen. Verdeel het daarna over het deeg. Klop in een kom de ei met room nootmuskaat en versgemalen peper en giet dit mengsel vooorzichtig over het baconmengsel.

Bak de quiches in 20 minuten lichtbruin.

Bereidingswijze

Deze quiches zijn perfect voor te bereiden. Kan twee dagen van te voren. Laat ze dan afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Invriezen kan ook!

Voor het opdienen even opwarmen in de oven op 180c!

Serveertip

Dit gerecht gaat perfect bij een hapjes buffet of bij een bruch. Vooral ook omdat het ruim van te voren klaar te maken is!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

frea_dejong avatar
frea_dejong 25-12-2014

Lekker recept, maar veel te veel room! Je hebt de helft nodig voor 12 muffinvormpjes.

wooley avatar
wooley 24-12-2004

Meegenomen! Lijkt me leuk om dit te serveren. Groetjes Jacqueline

pwiggers avatar
pwiggers 23-08-2004

Neem ik van je mee. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten