1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. mini Quiche Lorraines

mini Quiche Lorraines

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2004

Ingrediënten


12 plakjes bladerdeeg, 30 gr. gryerekaas geraspt, 15 gr boter. 2 plakjes bacon fijngesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 ei, 09 dl room, 1/4 tl. nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Muffinvorm voor 12 stuks.


Lekker warm borrelhapje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de muffinvorm licht in en verwarm de oven voor op 190c. Steek rondjes van ongeveer 8 cm uit het deeg en druk in ieder holte van de muffinvorm 1 rondje goed aan. Verdeel de gruyerekaas gelijkmatig over de rondjes en zet de bakvorm tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast.

Verhit de boter en bak de bacon en de uien 2 - 3 minuten zacht. Laat het mengsel op keukenpapier uitlekken en laat iets afkoelen. Verdeel het daarna over het deeg. Klop in een kom de ei met room nootmuskaat en versgemalen peper en giet dit mengsel vooorzichtig over het baconmengsel.

Bak de quiches in 20 minuten lichtbruin.

Bereidingswijze

Deze quiches zijn perfect voor te bereiden. Kan twee dagen van te voren. Laat ze dan afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Invriezen kan ook!

Voor het opdienen even opwarmen in de oven op 180c!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Dit gerecht gaat perfect bij een hapjes buffet of bij een bruch. Vooral ook omdat het ruim van te voren klaar te maken is!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martinekeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top