1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Rundvleespot

Rundvleespot

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten 6 personen


Kg rundvlees

2 eetl braadvet

2 grote uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook,geperst

30 g bloem

2,5 dl runderbouillon

2,5 dl guinness

2 grote wortels, in plakjes

2 laurierblaadjes

1 takje tijm

gemalen peper

? kop pruimen,gehalveerd (naar keuze, zie Let op)

fijngehakte peterselie,als garnering.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de vetranden van het vlees en snijd het in stukken. Uien fruiten in 1 El braadvet. Knoflook erbij doen en 1 minuut bakken. Ui uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
Verhit het resterende braadvet in een grotere pan, voeg het vlees toe en bak het aan beide kanten bruin. Vuur laag zetten, bloem toevoegen en roeren tot al het vlees goed bedekt is.
Bouillon erdoor roeren, tot er een dikke, gladde saus onstaat. Guinness erbij doen en roeren tot het mengsel aan de kook komt. Uien, wortels, kruiden en peper toevoegen en goed vermengen. 4 1/2 Uur laten sudderen zonder deksel zodat de saus dikker wordt. af en toe roeren, zodat hij niet aanbakt. Met peterselie garneren.

Serveertip

Let op: als u pruimen gebruikt, voegt u deze gedurende het laatste half uur toe. Pruimen zorgen voor een zoete smaak, ter compisatie van de bittere smaak van guinness.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top