1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Dublinse coddle.

Dublinse coddle.

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten 6 personen


8 varkens- of runder worstjes

4 plakken bacon

30 g braadvet

2 grote uien, gesnipperd

2 teentjes knoflok, geperst

4 middelgrote kruimige aardappelen, in schijfjes van 3 mm

? tl gedroogde salie

gemalen peper

2 dl kippenbouillon

2 eetl. fijngehakte peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 ?C. Worstjes in een pan met koud water leggen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 7 minuten, zonder deksel,laten koken. Worstjes afdrogen en laten afkoelen. Bacon in reepjes van 2 cm breed snijden.
Verhit het braadvet en bak de bacon 1 minuut. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Knoflook erbij doen en nog 1 minuut bakken. Verwijder bacon, uien en knoflook. Bak de orstjes tot ze goed bruin zijn en haal ze uit de pan.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van een hitt bestendige schaal en bedek ze met de bacon, uien en knoflook. Met peper en salie bestrooien en kippenbouillon toevoegen. Worstjes er bovenop leggen, afdekken en ca. 1 uur in de oven op 180 ?C bakken . garneren met peterselie.

Serveertip

Dit gerecht smaakt extra lekker met Iers bier en sodabrood.
Dit is een traditioneel Dublins recept,dat op zaterdagavond gegeten wordt. Soms worden schijfjes appel toegevoegd, soms wordt appelcider gebruikt in plaats van bouillon. Als u kleine cocktailworstjes gebruikt, bak ze dan voordat u ze halverwege aan de baktijd toevoegt.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top