1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas met tomatensaus (tapas)

Albondigas met tomatensaus (tapas)

Door: ideal

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gr. halfomhalf gehakt, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl. bouillonpoeder, 1 tl. provencaalse kruiden, 1 el tomatenpuree, 1 el mosterd, 1 ei, 1 el. fijngesneden peterselie, 25 gr. paneermeel.
Voor de saus:
mespuntje saffraandraadjes, 75 ml. rode wijn, 2 el olie, 25 gr. spekblokjes, 1 ui, gesnipperd, 50 gr. amandelen, 1 tl paprikapoeder, 0,5 rode peper, 400 gr. gepelde tomaten uit blik, zout, peper


Verder heb je nodig


Oven, braadpan en staafmixer


Pittige Spaanse gehaktballetjes met een verrassende saus van wijn en amandelen, uit de TIP van augustus 2004.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten voor het gehakt goed door elkaar in een grote kom. Draai er balletjes van en leg die op een ingevette bakplaat en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de oven.
Maak ondertussen de saus.
Week de saffraandraadjes in de rode wijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekjes en ui. Voeg na 2 min. de amandelen en het paprikapoeder toe en bak ze even mee. Doe de tomaten, peper, saffraan en wijn erbij en kook de saus zachtjes 10 minuten in. Pureer de saus met den staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de saus over de albondigas en bestrooi met peterselie.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ideal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top