1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

  • Iers,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten


60 g boter

3 middelgrote uien,gesnippers

2 preien, in ringen gesneden

750 g aardappelen,in blokjes van 1,5 cm

1/3 kop havervlokken

2 teentjes knoflook,geperst

0,5 liter kippenbouillon

0,5 liter melk

gemalen peper

gemalen notmuskaat

fijngeknipte bieslook,als garnering.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Smelt boter in een pan en fruit uien en prei ca. 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak ze goudbruin.
Voeg de havervlokken toe en bak ze 1 minuut . knoflook erbij doen en 1 minuut meebakken. Vuur lager zetten en bouillon en melk toevoegen. 30 Min. laten sudderen tot de groenten gaar zijn en de soep gebonden is.
Peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Met bieslook garneren.

Serveertip

Let op: gebruik voor dit recept bij voorkeur oude, kruimige aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top