1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Raap-baconsoep

Raap-baconsoep

  • Iers, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten


1 El btaadvet

3 grote uien, grof gesneden

250 g bacon, in blokjes zonder vetrand

2 middelgrote aardappelen, in blokjes

750 g raap, in dunne plakjes

1,5 liter kippenboillon

gemalen peper

gemalen nootmuskaat

fijngehakte peterselie,als garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

Braadvet in een grote pan doen en uien fruiten. Bacon erbij doen en ca. 10 min, bakken, tot hij knapperig is.
Aarappelen en raap toevoegen en roeren. Deksel op de pan doen, vuur laag zetten en 10 min.laten pruttelen.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel, zonder deksel, aan de kook. Vuur laag zetten en 1 uur laten sudderen.
Naar smaak peper en nootmuskaat toevoegen. In verwarmde soepterrine serveren en garneren met peterselie.


Serveertip

Koop een grote, stevige, onbeschadigde raap. Raap voegt een bijzondere smaak toe aan soepen en eenpansgerechten. Indien niet verkrijgbaar, de raap vervangen door pastinaak of koolraap.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top