1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Irish Tea Brack.

Irish Tea Brack.

  • Iers, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten


Voor 1 cake van 23 cm ddorsnede.

500 g rozijnen, doormidden

500 g sultanrozijnen

1 kop bruine suiker

2 tl geraspte citroenschil

2 eetl citrpoensap

2,5 dl sterke thee, heet

1,5 dl Ierse whisky

4 geklutste eieren

450 g bloem

3 tl bakpoeder

1 tl gemalen kaneel

1 tl gemalen nootmuskaat

? tl piment

3 eetl whisky (extra)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereidingstijd: 20 minuten + 1 nacht laten staan.

Bereidingswijze

Rozijnen, suiker, citroen, thee en whisky in een grote kom doen. Afdekken en 1 nacht laten staan.
Oven voorverwarmen op 150 ?C . Een bakvorm van 23 vm doorsneden onvetten, met bakpapier bekleden en bakpapier invetten. Eieren bij het rozijnenmengsel doen en goed mengen.
Bloem,bakpoeder en kruiden zeven . door het rozijnenmengsel roeren.
Mengsel in een cakeblik gieten en de bovenkant gladstrijken. Ca. 2 ? uur op 150 ? C. bakken. Even af laten koelen en dan uit de vorm halen. Schenk er extra whisky over,asl de cake nog warm is.
Let op: rozijnen en sultanrozijnen kunnen vervangen worden door gemengd fruit.

Serveertip

Tea brack is een traditionele cake voor bij de thee. Hij lijkt op fruitcake,maar bevat geen boter og margarine. Luchtdicht kan hij ca. 1 maand bewaard worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top