1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse zwaardvisspiesjes

Griekse zwaardvisspiesjes

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten


900 gram zwaardvis
2 paprika's (groen)
1 citroen
rozemarijn
1 ui
laurierblaadjes
2 Spaanse pepertjes
olijfolie
1,5 dl. witte wijn (droog)



Lekker op de gril of op de barbecue

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneus met een theelepel de blaadjes rozemarijn. Ui pellen en in vieren snijden. Pepertjes in de lengte doorsnijden en zaadjes verwijderen, in kleine reepjes snijden.
Marinade maken: 5 eetlepels olijfolie, witte wijn, rozemarijn, 5 laurierblaadjes, ui en pepertjes mengen. Zwaardvis in blokjes van 3,5 cm. snijden en hierbij doen. Enkele uren op een koele plaats laten marineren, af en toe omscheppen.
Vier tot zes lange sateprikkers in koud water laten weken. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Citroen in 4 tot 6 partjes verdelen, voor iedere prikker een.

Bereidingswijze

Zwaardvis uit de marinade halen en afwisselend met een stukje paprika aan de prikker doen. Af en toe een stukje laurierblad erbij. Als laatste een partje citroen.
Bestrijk de spiesjes met de marinade en 10 minuten onder de gril leggen of op de barbecue. Tussendoor keren en insmeren met olijfolie. Daarna garneren met wat rozemarijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top