1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Visschotel met mediterrane groenten

Visschotel met mediterrane groenten

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2004

Ingrediënten 2 personen


* 300 gram kabeljauwfilet
* 1 courgette, in blokjes
* 3 tomaten, ontveld en van pitjes ontdaan, in blokjes
* 1 ui, grof gesnipperd
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 3 eetlepels olijfolie
* 3 eetlepels creme fraiche
* 2 eetlepels Parmezaanse kaas
* 2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden
* zout en peper


Verder heb je nodig


Overschaal


Lekker, makkelijk en snel klaar recept van Fred

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en fruit de ui en knoflook even aan in de olijfolie
2. Voeg de courgette en de kruiden toe en bak deze even mee
3. Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenblokjes toe
4. Breng op smaak met zout en peper

Bereidingswijze

5. Wrijf de vis in met zout en peper
6. Doe 1/3 van de groenten in een ingevette ovenschaal
7. Leg de vis op het groentenmengsel
8. Leg de overgebleven groenten op de vis
9. Strijk de creme fraiche over de bovenste laag groenten en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over
10. Laat in 20 minuten gaar worden in de oven

Serveertip

Je kunt dit gerecht een Italiaans tintje geven door Italiaanse kruiden te gebruiken en in plaats van creme fraiche Mascarpone. Serveer er dan verse pasta bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top