Gemarineerde Thaise kip met pitabroodjes

  • Thais, Buffet
  • > 120 min.

Hartige hapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets zonder vel * 100 gr. rucola of veldsla * 4 pitabroodjes

voor de marinade:

3 stengels citroengras * 4 theel. Thaise vissaus (nam pla) * 4 theel. Japanse sojasaus (Kikkoman) * 4 theel. suiker * 1 eetl. citroensap * 1 theel. geperste knoflook * 1/2 dl. zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan / keukenmachine

Voorbereiding

Droge en stugge buitenste bladeren van citroengras verwijderen, citroengras in stukken snijden en in keukenmachine fijnhakken. Citroengras met rest van ingredienten voor marinade mengen. Marinade over kipfilets schenken en 12 uur in koelkast laten marineren. Kip tussentijds enkele malen omdraaien.

Bereidingswijze

Kip uit marinade nemen en restjes citroengras verwijderen. Grillpan verwarmen en kip hierin 10-12 m in. roosteren onder regelmatig omkeren (of kip in anti-aanbakpan bakken in 15 min.). Kip in stukken snijden en - warm of koud - met rucola tussen pitabroodjes serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten