Surinaams appelchutney
- Surinaams, Bijgerecht
- 30-60 min.
Exotische appelmoes (chutney) overgebleven chutney kan men invriezen.
Ingrediënten
500gr. appels, 2dl. olijfolie, 1 middelgrote uit, 8 teentjes knoflook, 3 rode pepers, 2 el gemalen komijn, 2 el gemalen koriander, zeezout naar smaak.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2317,78 kcal |
Koolhydraten | 85,15 g |
Eiwitten | 9,78 g |
Vetten | 208,81 g |
Benodigdheden
pan en pollepel. Schaal.Voorbereiding
appels schillen en in stukken snijden, ui snipperen, knoflook uitpersen, pepers zaadlijsten verwijderen en snipperen.
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en pepers. Voeg komijn, koriander en zout toe en roer het mengsel goed door. Voeg dan de appels toe en laat het geheel, af en toe roerend, ongeveer drie kwartier zachtjes koken. Giet het mengsel over in een schaal.
Serveertip
Deze exotische appelmoes (chutney) is heerlijk bij gekruide kip en rijst.
Eetsmakelijk!.