1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaams appelchutney

Surinaams appelchutney

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2004

Ingrediënten


500gr. appels, 2dl. olijfolie, 1 middelgrote uit, 8 teentjes knoflook, 3 rode pepers, 2 el gemalen komijn, 2 el gemalen koriander, zeezout naar smaak.


Verder heb je nodig


Pan en pollepel. Schaal.


Exotische appelmoes (chutney) overgebleven chutney kan men invriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appels schillen en in stukken snijden, ui snipperen, knoflook uitpersen, pepers zaadlijsten verwijderen en snipperen.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en pepers. Voeg komijn, koriander en zout toe en roer het mengsel goed door. Voeg dan de appels toe en laat het geheel, af en toe roerend, ongeveer drie kwartier zachtjes koken. Giet het mengsel over in een schaal.

Serveertip

Deze exotische appelmoes (chutney) is heerlijk bij gekruide kip en rijst.
Eetsmakelijk!.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top