Surinaams appelchutney

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2004

Exotische appelmoes (chutney) overgebleven chutney kan men invriezen.

Deel dit recept

Ingrediënten
500gr. appels, 2dl. olijfolie, 1 middelgrote uit, 8 teentjes knoflook, 3 rode pepers, 2 el gemalen komijn, 2 el gemalen koriander, zeezout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en pollepel. Schaal.

Voorbereiding

appels schillen en in stukken snijden, ui snipperen, knoflook uitpersen, pepers zaadlijsten verwijderen en snipperen.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en pepers. Voeg komijn, koriander en zout toe en roer het mengsel goed door. Voeg dan de appels toe en laat het geheel, af en toe roerend, ongeveer drie kwartier zachtjes koken. Giet het mengsel over in een schaal.

Serveertip

Deze exotische appelmoes (chutney) is heerlijk bij gekruide kip en rijst.
Eetsmakelijk!.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten