1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. portugees vispotje

portugees vispotje

  • Portugees, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2004

Ingrediënten


4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 3 tomaten, 100gr. zalmfilet,100 gr. tonijn,100gr.kabeljauw, 200gr. grote gepelde garnalen,400 gr. aardappelschijfjes, versgemalen peper, zeezout,1 groot glas witte wijn, bosje peterselie, paar takjes, tijm.


Verder heb je nodig


Hapjes pan, ovenschotel, aluminiumfolie.


Nationaal gerecht dat overal in portugal gegeten wordt,steeds weer op een specifieke wijze van de streek. Maar eigenlijk is het vispotje overal lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uitje fijn snijden, vis in stukken snijden, tomaten in plakken, peterselie fijn snijden.
Oven verwarmen op 200*C.

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en fruit het gesneden uitje hierin. Leg de in stukken gesneden vis in de pan en leg de in plakken gesneden tomaten op de vis. Smoor het gedurende vijf minuten. Voeg daarna de aardappelschijfjes, de garnalen, de kruiden en de wijn toe. Eve goed verwarmen. Doe het gerecht over in een ovenschotel en dek het af met aluminiumfolie. Zet de schotel in een voorverwarmde oven ongeveer 45minuten.

Serveertip

Serveer het vispotje met een groene salade en drink hierbij een gekoelde portugese Vino Verde.
Eetsmakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top